Moja priča

Zovem se Mejrema Aganović i vlasnica sam obrta
Harmonia Natura.

Po struci kemijski tehničar i više od 17 godina staža u analitičkom laboratoriju kontrole kvalitete i
razvoju proizvoda.

S bogatim znanjem i iskustvom o kemiji, razvoju proizvoda, analizama, dobrobitima i štetnosti kemikalija koje nisam željela zadržati samo za sebe pokrećem jednu divnu priču pod brendom “Odonata” ekološka sredstva za čišćenje.

Strast prema prirodi i “kemijanju” motivirala me na prekvalifikaciju za Fitoterapeuta, Asistenta upravljanje kvalitetom i Uzgajivača i prerađivača ljekovitog i
začinskog bilja.

Životne lekcije oblikovale su me u jaku, pozitivnu i realnu osobu. Radom na sebi naučila sam da je svaki pad završetak jednog životnog perioda i početak ljepšeg, boljeg i produktivnijeg života.
Samo je potrebno osvijestiti, skupiti snage i krenuti u nove izazove za koje nikada nije kasno.

Dnevne kućanske poslove uglavnom obavljaju žene, pogotovo kada je čišćenje u pitanju.
Želimo imati sve savršeno čisto, mirišljavo i dezinficirano jer su nas učili da je čistoća pola zdravlja. Međutim ostala je druga polovica koju bi ja nazvala pola bolesti.

Iako nismo odmah toga svjesni klasični proizvodi za čišćenje mogu ostaviti ozbiljne posljedice na zdravlje a dokazno su vezani uz pojavu astme, alergija, nepravilnog rada endokrinih žlijezda, čak i pojavu karcinoma. U ugroženu skupinu pripadaju djeca, kućni ljubimci i naš planet.

Svoje bogato znanje i iskustvo o kemiji željela sam podijeliti s vama, vjerujem da mogu pomoći ljudima, pogotovo ženama koje su svakodnevno u doticaju s vrlo štetnim kemikalijama za održavanje čistoće ujedno i spriječiti daljnje zagađivanje prirode što kemikalijama i otpadnom plastičnom ambalažom.

Iz te potrebe vrlo brzo se rodila ideja o čistilicama. Pale su prve ideje receptura, nekoliko verzija isprobala i odabrala najbolje. Kriteriji su bili izuzetno visoki: trebali su biti ekološki, čistiti isto ili bolje od klasičnih, biti višefunkcionalni, jednostavni za upotrebu, nježni prema kućnim ljubimcima i pakiranje bez plastične ambalaže.

Korak po korak prvo je nastao Green & Clean, a zatim Bez kamenca.